Page content

article content

8 reden om te boeken bij een reisspecialist in 2019

De Vakantiebeurs in Utrecht en ook de Bijzondere Reizen Beurs zijn inmiddels voorbij. Veel mensen hebben in januari dus volop reisinspiratie opgedaan. Dit jaar worden er overal in de reiswereld bezoekersrecords verwacht en de kleine professionele reisspecialisten zijn populairder dan ooit. Tijd om kennis te maken dus met Online Vakantiebeurs!

365 dagen per jaar advies van reisspecialisten

In de community van OnlineVakantiebeurs.com krijg je 365 dagen per jaar reisinspiratie van kleine reisexperts en andere reizigers die graag hun verhalen en reiservaringen met je willen delen. In 2019 komen er meer schepen, meer vluchten en minder beenruimte dan ooit. We willen graag de massa van internationale toeristen ontlopen, we zoeken een alternatief voor de highlights en micro avontuur doet haar intrede. We maken steeds bewustere keuzes en willen niet meer de toerist uithangen. Tijd dus om kennis te maken met de kleine reisspecialisten die met reizigers meedenken. Maatwerk leveren en de leuke plekken kennen. Dit zijn de 10 redenen om jouw reis in 2019 te gaan boeken bij een reisspecialist met passie voor het reisvak!

#1 Reizen is gecompliceerder dan ooit

Nieuwe cruiseschepen, bijzondere plekjes, de zoveelste leuke bed & breakfast en slapen in een tree top house. De nieuwe resorts, vliegtuignummers en lijstjes vliegen je om de oren en het is onderhand een voltijdbaan om alles bij te kunnen houden. Als je niet uitkijkt zit je in een ‘standaard’ accommodatie. Niet dat daar iets mis mee is, maar het is niet wat de meeste reizigers willen. Gezinnen en vrienden reizen graag samen en vinden het belangrijk dat hun reis goed geregeld is en dat ze echt een bijzondere vakantie beleven. Dan is professionele hulp bij het plannen van je vakantie natuurlijk essentieel. Dit is gewoon een fulltime job, vergis je hier niet in! Als je het organiseren van je vakantie uit handen geeft dan blijven er zeeën van tijd over om je rustig in te lezen zonder stress over de beschikbaarheid van dat leuke hotel. Jouw reisspecialist weet genoeg alternatieven!

#2 Reisspecialisten staan ​​op de top van wat nieuw en spannend is

Er zijn eindeloos veel once-in-a-lifetime ervaringen. Tickets voor de Olympische Zomerspelen in Tokio, de Wereldtentoonstelling 2020 in Dubai,  zeezeilen op een tall ship in Indonsië, tot bezinning komen in een tempel op Bali en ga zo nog maar even door. Reisspecialisten hebben toegang tot veel informatie en bieden de beste tour-pakketten voor exclusieve evenementen waarbij gegarandeerd alles goed is geregeld.

Kaarten Olympische Zomerspelen Tokio 2020

#3 Ze besparen je zoveel tijd en stress

Natuurlijk is het lezen over plaatsen en het plannen van je eigen vakantie een gedeelte van de vakantievoorpret. Maar een reis plannen kost enorm veel tijd en je mist gegarandeerd een aantal leuke plekken die simpelweg niet te vinden zijn op Google. Want je vindt alleen maar wat je zoekt en wat je niet kent dat ga je meestal niet vinden online. Je weet bovendien nooit wat je moet geloven en garanties krijg je niet. Reisagenten reizen de wereld rond en ontdekken plekken zelf. Ze kijken naar alles, van de grootte van de kamers in hotels en cruiseschepen tot de eetgelegenheden op het terrein en in de buurt. Als ze niet persoonlijk zijn geweest waar je heen wilt, kennen ze iemand die er wel is geweest en vragen ze die persoon om meer informatie. Ze kunnen je vragen snel en correct beantwoorden.

#4 Reisspecialisten staan garant voor uw reis

We kunnen 2018 wel bestempelen als het jaar van de rampen! Vulkanen die uitbarsten, aardbevingen die mensen keer op keer hebben verrast. Vliegtuigmaatschappijen die faalden waardoor reizigers strandden. En we zullen nog maar zwijgen over slecht weer: te warm of te koud. Boek je reis dus bij een reisspecialist die je de garantie geeft dat de zaakjes goed geregeld worden bij verrassingen. SGR-garantie is een voorbeeld daarvan en geloof ons: daar ben je blij mee als de vliegmaatschappij besluit om niet te vliegen!

#5 Een mislukte vakantie kan eigenlijk niet

Het leven is drukker en veeleisender dan ooit, en onze vakantietijd is steeds waardevoller. Reisbureaus kunnen je uren werk besparen, niet alleen bij het boeken van je vakantie. Als een vliegmaatschappij niet thuis geeft, dan kun je bellen naar de reisspecialist die je vakantie heeft geregeld en dan wordt er naar een oplossing gezocht. Kun je ondertussen zelf gewoon naar het zwembad gaan of die leuke stad ontdekken in plaats van in de wacht te gaan hangen. Veel mensen realiseren zich dit niet, totdat het een keer misgaat. Je mag er vanuit gaan dat een reisspecialist altijd op zoek gaat naar de best mogelijk oplossing en in goed overleg zijn er vaak opties.

#6 Reisspecialisten geven vertrouwen

Reisspecialisten willen graag dat hun klanten tevreden zijn waardoor ze nog een keer vaker bij hen zullen boeken. Bijdragen aan positieve en levenslange herinneringen, dat is wat de kleine reisspecialisten drijft. Ze luisteren, geven suggesties, passen programma’s aan aan de wensen van de klant en worden uiteindelijk een vriend vanwege een gedeelte passie. Dat is toch wel even andere koek dan een zoekmachine of een anonieme stem. Kleine reisspecialisten zijn heel bereikbaar, je kunt uitgaan van korte lijntjes voor, tijdens en na je reis.

#7 De wereld verandert voortdurend en reisspecialisten blijven op de hoogte

Is orkaan Maria al weg in het Caribisch gebied? Is het verstandig om naar Indonesië te vliegen nu er een vulkaan op uitbarsten staat? Kan ik als lesbisch getrouwd stel naar het Midden-Oosten reizen? Reisspecialisten verkopen niet alleen een bestemming. Ze ontdekken, onderzoeken en ervaren de plaatsen die ze aanbieden, steeds weer opnieuw. Bovendien werken ze in de meeste gevallen samen met lokale reisagenten en hebben ze directe lijntjes met mensen ter plaatse. Daardoor hebben ze informatie over je reisbestemming uit de eerste hand. Informatie waarop je kunt vertrouwen.

Geld besparen op vakantie

#8 Ze besparen je vaak geld – en zo niet, dan leveren ze meer waarde op

Veel mensen denken dat het inschakelen van een reisspecialist duurder is dan een vakantie helemaal zelf regelen. Dat is zeker niet altijd waar! De toegevoegde waarde die je van een reisspecialist krijgt, is vele malen groter dan wat je betaalt hiervoor. Reisspecialisten krijgen normaal gesproken een inkoopprijs die lager ligt dan de prijs die je zelf online zult vinden en krijgen dus een commissie wat uiteindelijk het inkomen van de reisspecialist is. In praktijk worden vaak appels met peren vergeleken, want het programma van de reisspecialist met nèt die leuke plekjes die je anders mist kun je niet vergelijken met een 13 in een dozijn accommodatie waar je weinig verrassends of extra’s kunt verwachten.

Zoals elke professionele adviseur, weten reisspecialisten echt meer dan jij. Ook meer dan jij ooit bij elkaar kunt vinden online, want welke informatie is juist? Je kunt je eigen haar knippen en je eigen belastingen doen. Je eigen cappuccino maken, een muurtje metselen of schilderen, maar een professional kan het beter.