Page content

article content

Roadtrippen in Zuid-Afrika is populair bij Nederlanders

Er is een nieuwe populaire bestemming dit jaar als we kijken naar de autohuurbestemmingen en dat is Zuid-Afrika. Dat blijkt uit cijfers van Sunny Cars, de autohuurspecialist die bekend staat om haar complete pakketten en goede service.

25% meer auto’s verhuurd in Zuid-Afrika

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar zijn er dit jaar al 25% meer auto’s verhuurd in Zuid-Afrika. Een flinke toename dus en daarmee ook meteen de grootste stijger in het lijstje van vakantielanden! Naast Zuid-Afrika zijn trouwens ook Canada, de Verenigde Staten en IJsland populaire bestemmingen bij de Nederlandse reizigers. Op dit moment ligt IJsland nog net buiten de top 10 met meest geboekte autohuurbestemmingen, maar de verwachting is dat dit snel zal veranderen. IJsland is namelijk een immens populaire bestemming aan het worden. Deze gegevens zijn overigens gebaseerd op de boekingen die tot 21 januari 2019 zijn gemaakt bij Sunny Cars voor het zomerseizoen van 2019.

Regel je huurauto op tijd en betaal minder

Is het een fabeltje of is het echt zo? Het is echt zo! Als je je huurauto voor de zomer al in de wintermaanden huurt dan kun je rekenen om ongeveer 10% minder kosten. Het loont dus net als bij vliegtickets om je huurauto bij Sunny Cars al vroeg vast te leggen, zodat je zeker weet dat je een hippe, ruime of stoere bolide hebt voor jouw vakantie. Je hebt dan gewoon ook nog volop keuze, vooral in de zomervakantie is dat wel een ding.

Flexservice, tot 4 uur voor huuraanvang kosteloos annuleren

Wist je dat je met de Flexservice van Sunny Cars tot 4 uur voor vertrek reservering van je huurauto kosteloos kunt annuleren? De Flexservice kost € 1,-  per dag en kun je bij de boeking toevoegen. De Flexservice is voor vroegboekers nog tot en met 28 februari 2019 gratis. Zonder opgaaf van reden is een huurauto dus nog makkelijk te annuleren. De Flexservice kost minimaal € 7,- en maximaal € 21,- op het totaalbedrag en zonder deze Flexservice is annuleren altijd duurder:

  • € 25 – tot 5 dagen voor huuraanvang
  • € 50 – vanaf 5 dagen tot 24 uur voor huuraanvang
  • 100% – vanaf 24 uur voor huuraanvang
  • 100% – no show (als je de huurauto niet op de afgesproken tijd ophaalt)

De economie trekt lekker aan

Nederlanders gaan weer meer uitgeven aan hun vakantie en daaruit kunnen we concluderen dat de economie echt weer is aangetrokken. De verre en duurdere bestemmingen zijn populair. “Het gaat beter met de economie en dit zien we ook terug in autohuur”, aldus Hans Knottnerus, algemeen directeur Sunny Cars Nederland, België en Frankrijk. “Er wordt niet alleen meer geboekt, maar ook het gemiddelde bedrag per reservering is hoger. Dat ligt in lijn met de toename van de boekingen op sommige bestemmingen. Een auto huren in IJsland is bijvoorbeeld duurder dan in Spanje. Daarbij komt dat je een auto op een verre bestemming vaak langer huurt.”

Korting pakken bij Sunny Cars

Sunny Cars verhuurt jaarlijks ongeveer 835.000 auto’s all over the world. Als lid van de community van Online Vakantiebeurs krijg je standaard 5% korting op je huurbedrag als je via OnlineVakantiebeurs.com je auto huurt bij Sunny Cars. Makkelijk en snel verdiend!

Kijk hier naar de mogelijkheden die je hebt als lid van OnlineVakantiebeurs.com!